Boerderijkavel

50 appartementen met een boeren uitstraling

Oorspronkelijk stond op deze kavel de boerderij ‘Voorzorg’. Ter nagedachtenis aan deze boerderij zijn er kenmerken overgenomen in de gevelarchitectuur, en krijgt de kavel een ‘boerenerf’ uitstraling.

In opdracht van Woonpartners Midden-Holland heeft Giesbers Bouwen en Renoveren het project 'Boerderijkavel' in Gouda gerealiseerd. Het woongebouw maakt onderdeel uit van Westergouwe Tuinen II, een nieuwbouwwijk gelegen aan de A20. Het complex bestaat uit 40 woningen voor één- en tweepersoonshuishoudens en tien woningen voor bewoners met ambulante zorg.

Binnen het woongebouw zijn 20 driekamer appartementen en 30 tweekamer appartementen gerealiseerd.. De appartementen zijn volledig gasloos. Een Warmte Koude Opslag (WKO) en een ventilatie- als douche Warmte Terug Win (WTW) installatie voorziet de woningen van de benodigde verwarming. De woningen hebben isolerende beglazing en zijn voorzien van vloerverwarming. Daarnaast is het complex voorzien van pv-panelen. Aan de duurzaamheid is inhoud gegeven met warmtebronnen en efficiënt materiaalgebruik.

9

Woningtypen

50

Woningen

105

Bewoners