Brink aan de Weide

Dorps wonen dichtbij stadscentrum

In Arnhem is hard gewerkt aan de ontwikkeling van Schuytgraaf, ook wel ‘Arnhem in de Betuwe’ genoemd.

De woningen binnen het deelplan Brink aan de Weide worden gebouwd in het zuidelijk deel van Schuytgraaf. Er komen nieuwbouwwoningen in diverse kleine buurten, Brink aan de Weide is er daar één van. Het is onderdeel van Buurt aan de Weide, één van de wijken in dit nieuwe stadsdeel van Arnhem. Aanwezige bomen, paden en sloten zijn zo veel mogelijk in de ontwikkeling meegenomen. Dit zorgt voor een unieke mix van nieuwe woningen in een bestaande groene omgeving, maar toch nabij diverse uitvalswegen en de Arnhemse binnenstad en gezelligheid. BPD Gebiedsontwikkeling en Giesbers werken hier samen.

8

Woningtypen

79

Woningen

253

Bewoners

Engineering in BIM

Giesbers is als ontwikkelende bouwer verantwoordelijk voor de volledige (BIM-)engineering van de koopwoningen die in drie fases worden gerealiseerd. Samen met architect Mulleners + Mulleners is een dorpse uitstraling gecreëerd waarbij gebruik is gemaakt van de principes van Dit is wonen. Er is een brede variatie aan woningtypologieën bestaande uit ruime rij-, hoek-, twee-onder-een-kap- en vrijstaande woningen. De kopers wordt aan de hand van een uitgebreid optiepakket de vrijheid geboden er een woning op maat van te maken. 

Hemelwaterinfiltratie

Door klimaatverandering wordt het warmer en natter en zal er vaker wateroverlast ontstaan. Maar kennen we ook meer periodes van droogte en extreme hitte. Vanuit klimaatadaptatie wordt al het hemelwater binnen dit plangebied afgevoerd naar het oppervlaktewater of in de bodem geïnfiltreerd.