Westhof

Duurzame nieuwbouw in een volwassen groene omgeving

De nieuwbouwwijk Westhof maakt deel uit van de nieuwste wijk van Schuytgraaf, Bolderbuurt in het zuiden van Arnhem.

Hier ontwikkelen en realiseren wij in opdracht van BPD Gebiedsontwikkeling 42 koopwoningen in Scandinavische stijl met een verscheidenheid aan woningtypen; vrijstaand, 2-onder-1-kapwoningen, rijwoningen en levensloopbestendige woningen. Het ontwerp is van architectenbureau SVP. Ook komen er 23 huurwoningen die BPD realiseert voor Woningfonds.

6

Woningtypen

65

Woningen

189

Bewoners

Kopers en huurders wonen hier straks in duurzame, comfortabele huizen mét karakter, met de rust van Park Lingezegen om de hoek en de levendigheid van het Arnhemse stadshart op fietsafstand. Westhof ligt op de rand van de Bolderbuurt en wordt omsloten door prachtig groen. Het oude eikenlaantje met prachtige volgroeide bomen zorgt ervoor dat de nieuwbouwwijk direct een volwassen uitstraling krijgt.

Klaar voor de toekomst

Alle woningen worden zonder gasaansluiting gebouwd, beschikken over de nieuwste installaties als het gaat om het verwarmen van de woning en het opwekken van elektriciteit en worden aangesloten op stadsverwarming. Deze maatregelen zorgen (bij normaal verbruik) voor een lagere energierekening dan in een bestaande woning van dezelfde grootte. 

De gasaansluiting vervalt voor heel Nederland in 2050. De komende jaren zullen gemeentes hier al stapsgewijs naar toe werken. Je bent met nieuwbouw volledig voorbereid op een toekomst waarin Nederland wordt afgesloten van het gas. Alle duurzame installaties en de meest nieuwe technieken zijn al bij de koopsom inbegrepen of in lease-vorm aanwezig. BPD heeft de ambitie om de woningen in Westhof zo duurzaam mogelijk te maken.