Wonen in Voorschoten

Prachtige jaren 30-woningen

Betaalbare koop, budget, maatwerk én duurzaamheid zijn de ambities waarmee starters en gezinnen optimaal zijn bediend in hun woonwensen.

Op de voormalige locatie van twee basisscholen in de bestaande wijk Noord-Hofland is de fraaie nieuwbouwbuurt Wonen in Voorschoten gerealiseerd. Marktpartijen zijn uitgedaagd om kopersparticipatie – het vraaggestuurd ontwikkelen - optimaal in te zetten. Een van de dragers van het plan was het behouden van het aanwezige, waardevolle groen.

Geïnteresseerden hebben samen met Heren5 architecten de woningen ontworpen. Zij hadden hierbij inspraak op de stedenbouwkundige opzet, de woningplattegrond, de architectuur en materiaalkeuzes. Dit heeft geleid tot een breed gedragen ontwikkeling waarbinnen in zeer korte tijd alle woningen volledig zijn verkocht.

Een inventieve parkeeroplossing opgenomen in de nieuwe Brink, te midden van het plan, zorgt voor veilige verkeersoplossingen tijdens de breng- en haalmomenten van kinderen van de naastgelegen basisscholen.

4

Woningtypen

32

Woningen

120

Bewoners

Een gewonnen prijsvraagselectie van de gemeente Voorschoten voor de integrale herontwikkeling van een voormalige locatie van twee basisscholen. Marktpartijen zijn uitgedaagd om kopersparticipatie – het vraaggestuurd ontwikkelen - optimaal in te zetten . Geïnteresseerden hebben samen met Heren5 architecten de woningen ontworpen. Zij hadden hierbij inspraak op de stedenbouwkundige opzet, de woningplattegrond, de architectuur en materiaalkeuzes.

 

Dit heeft geleid tot een breed gedragen ontwikkeling waarbinnen in zeer korte tijd alle woningen volledig zijn verkocht. Deze fraaie nieuwbouwbuurt is in de bestaande wijk Noord-Hofland gerealiseerd. Een van de dragers van het plan is het behouden van het aanwezige, waardevolle groen. Veel ambities komen samen in deze integrale ontwikkeling van in totaal 32 woningen. Betaalbare koop, budget, maatwerk én duurzaamheid zijn de ambities waarmee starters en gezinnen optimaal zijn bediend in hun woonwensen. Alles continu in samenspraak met omwonenden en belanghebbenden.

 

Een inventieve parkeeroplossing opgenomen in de nieuwe Brink, te midden van het plan, zorgt voor veilige verkeersoplossingen tijdens de breng- en haalmomenten van kinderen van de naastgelegen basisscholen.